Hallo ik ben Rens de Boer, student geschiedenis in Leiden. In februari 2022 zag ik met lede ogen de beelden van de Russische invasie in Oekraïne aan. Een gevoel van onmacht overviel me. Dit soort dingen kunnen en mogen niet gebeuren. Om die reden besloot ik dat ik wilde helpen. Op wat voor manier dan ook. Samen met Peter ben ik in de winter van 2022 een inzamelingsactie gestart om kachels en gaskookplaten te brengen. Deze reis was een enorm succes en heeft veel voor me betekend. Om die reden besloten we een stichting te beginnen, om vaker te kunnen gaan. Als bestuurslid van Relief Effort Ukraine hoop ik zolang het nodig is nog vele trips met hulpgoederen naar Oekraïne te organiseren.

Hallo, mijn naam is Peter Holties, ik ben bezig met mijn master Public Administration aan de Universiteit Leiden. Toen Rusland op 24 februari 2022 Oekraïne binnenviel, raakte me dat diep. Ik voelde me geroepen om iets te doen en als resultaat ben ik in maart 2022 voor het eerst naar Oekraïne gegaan om humanitaire hulp te bieden en dorpen rondom Kyiv van voedsel te voorzien. Destijds heb ik de horror van de oorlog van dichtbij meegemaakt en besloot ik mezelf te blijven inzetten voor het Oekraïense volk zolang dat nodig is. Na mijn derde bezoek aan Oekraïne in januari 2023, besloot ik samen met Rens om onze eigen stichting op te richten, zodat we gemakkelijker geld kunnen inzamelen voor dit goede doel.

Mijn naam is Thom, woonachtig in Amersfoort en actief als bestuurslid. Gezien de huidige situatie willen wij graag wat doen voor de mensen die leed hebben door diverse goederen te leveren. Door deze stichting op te zetten kunnen we dit faciliteren en het is een mooie eer om op deze manier actief te kunnen helpen.